Homoródalmási Önkéntesek Egyesület

Járőrözés 2021-ben is

Az Almási Önkéntesek Egyesület 2021-ben is folyamatos járőrözéssel járult hozzá a község biztonságához. A járványhelyzet miatt nem volt lehetőség több összejövetelre és képzésre, mint korábbi években. Ettől függetlenül a legfontosabb célját továbbra is betöltötte: szolgálta a községben lakók biztonságát. A járőrözéssel járó folyamatos kiadásokat a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap támogatta.

Képzés a polgárőrség fejlesztésére

2019-ben az almási önkéntes polgárőrség számára az Almási Önkéntesek Egyesület három képzést szervezett. Ennek célja az immár három éve működő, több mint 120 tagot számláló polgárőrség egyéni és szakmai felkészültségének fejlesztése volt.

A három képzésre a következők szerint került sor:

Közbiztonság a gyakorlatban – június 9., Homoródalmás – egynapos előadás és gyakorlati bemutató, de. 11 órától du. 17 óráig, egy ebédszünettel, 84 résztvevővel;

Önvédelmi módszerek – október 19., Homoródalmás – egynapos előadás és közösségépítő kertészkedés, de. 9 órától du. 16 óráig, egy ebédszünettel, 87 résztvevővel;

Együttműködés a rendőrséggel és más hatóságokkal – december 22., Homoródalmás – előadás és évzáró est, du. 18 órától este 22 óráig, egy közös étkezéssel, 97 résztvevővel.

Mindhárom képzés  esetében volt előadók tartottak előadásokat a megjelölt témákban, melyeket kiegészítették a polgárőrség helyi vezetői.

A képzéseket a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap támogatta.