Fúvósegyesület

Pályázási beszámoló a 2020 évről

            A „Homoródalmás” Fúvós Egyesület az elmúlt esztendőben, 2020-ban, sikeresen pályázott a zenekar hangszereinek felújítására, kiegészítésére. Pályázatunkat a magyar kormány által meghirdetett Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. pályáztatóhoz adtuk be. A meghirdetett maximális pályázható összeg 3 millió Ft volt egyesületenként. A mi egyesületünk ebből az összegből 700 ezer Ft támogatást nyert – banki átszámolással 8960 lej.  Ebből az összegből sikerült néhány hangszert beszerezni, szám szerint 6 db-ot: 2 db. trombita, 2 db. klarinét, 1 db. alt szaxofon és 1 db. tenor szaxofon. A megvásárolt hangszerek jobb márkájúak, mint a régiek, így a zenélés is könnyebb és jobb hangzású.

            Ezennel is egyesületünk, a zenekar, hálás köszönetét fejezi ki Magyarország Kormányának, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek a támogatását.

A megvásárolt hangszerek:


Homoródalmási Fuvószenekar:
A homoródalmási fúvósmozgalom 100 éves múltra tekint vissza. Igaz nem áll rendelkezésünkre írásos emlék az első zenekar alakulásáról, de a ránk maradt legrégibb fénykép 1910 előtt készült. Ez a zenekar 40 évig folyamatosan működött, ekkor 40 év kényszerszümet állt be hangszerhiány miatt. Az 1983-84-es esztendő kedvező fordulatot hozott, megnyílt a lehetőség a fúvószenekar újraalakítására.A 25 éves zenekar, amely állandóan működik, bármikor képes előállni.
Zenekarvezető: Pálffy Tibor

Elérhetőségek: E-mail: palffy550@yahoo.com , Tel: 0742192879

458x343-images-stories-civilszervezetek-fuvoszenekar