Főoldal

Isten hozta honlapunkon!

„A szülőföld, a faluközösség múltja, küzdelme és fejlődése közel áll mindnyájunk szívéhez. Nemcsak az évtizedek alatt szerzett élmények miatt, hanem a jövőképet illető aggodalom miatt is. Életsorsunk mélyen a szülőföld múltjában gyökerezik. Az ősökben mi élünk tovább, mi a folytatás vagyunk. Az ősök iránti tisztelet és a felnövekvő nemzedék iránti kötelesség parancsolja, hogy ebben a formában is szóljunk falunk múltjáról, lakóinak küzdelmes életéről. Mert itt élni történelmi sors.”

Rigó Mihály, polgármester

 

Felhívás!

Tisztelt homoródalmási lakosok!

Az idei Homoradalmási Barlangfesztivál a “Debating challenges, strengthening European dimension” cimet kapta amely idén szeptember 1 – 5. között kerül megrendezésre és amelyre 4 magyarországi testvértelepülésről és egy szlovákiai testvértelepülésről érkeznek vendégek.

A rendezvény fő témái:

  1. Az EU, történelmének és diverzitásának jobb megértése
  2. Az euroszkepticizmus megértése
  3. Európai Unió jövője és kihívásai

Mindezek mellett számos olyan tevékenységre került sor, melyek során a résztvevő települések megismerik egymás folklorisztikus, gasztronómiai és kulturális értékeit. A programok a különböző korosztályok (gyerekek, fiatalok, felnőttek) igényeinek megfelelően lesznek kialakítva.

Kérünk minden homorodalmási lakost hogy népszerúsítse a rendezvényt minél nagyobb számban vegyenek részt a programokon.

plakat_almas