Comuna Merești

Odinioară al scaunului Odorhei sat de-al doilea cel mai populat. Întinzându-se departe la sud de Harghita mici vale Homorod, la poalele de nord munți și fenyőkoszorúzta vest. Contele Teleki József 1799 Almásról scrie: „sat unitarian foarte frumos și mare; Melly este printre Varghis Homorod și apelor. ”

Merești dealuri înalte și munți se află la limita de platóvidékétől ridicat de Sud Harghita dombvidékéig bazinul Transilvaniei este de 22 km lungime și 5-8 km lățime, directia NE-SV. Suprafața sa este de 11250 ha, care este de aproximativ 3.600 de hectare de cultură de pădure, 3250 de hectare de pășune, fâneață și 2800 de hectare la numai 800 de hectare de domeniul de aplicare arabil.

Prima referire scrisa la sat 1333-1334. papal anual supraviețuit. Satul are încă resurse importante de păduri Jánosfalvi Ștefan Alexandru se spune, după cum urmează:
„Aceste păduri gât sat Regente sa aflat, mai degrabă că este important sau ghinde ar putea Vadalmásnak place sa numesc acest tip frumos, blând Almas”.
Ca Meresti 1609 a fost menționat pentru prima dată într-un hrisov, fuziunea a șapte sate mici – Apple, cacao, Benesfalva, Varjas, Benczőfalva, Czikefalva, Ipacs – dezvoltat oras modern.

Aceasta frumusete a peisajului, un sat în original tradițional de arhitectură și artă populară, ospitalitatea publică de fermier, viața de zi cu zi agricultorului, înaintea cal-dinte, modul în care un păstor rătăcitor de viață, utilizarea de instrumente vechi și acum redescoperite durabile delicii de turiști urbane și străini pentru.

Sunt tradițiile faluturizmusnak de mere. În 1941, el a publicat „Cartea de pasageri”, a recomandat între satele de vacanță și de vacanță pentru Budapesta 780 km din satul mare de 2.900 de locuitori, în cazul în care „plătesc ca magánosoknál disponibile servicii de ospitalitate penziószerű (cazare și masă) 4-6 pengős zi. De zi cu zi lame 1-1,5 prețul camerei. Dacă este necesar, o masă la restaurant sau de catering pot fi furnizate. ”

Principalele atracții ale costumului apoi existent inițial Székely național de katlanokkal calcar primitive, și vechi de la noi ori templomromokkal precum și vederi frumoase locuri de judecător pentru a vizita cea mai mare parte a atras turiști continent.

A jucat un rol important în viața economică de agricultură și creșterea animalelor, în plus față de arderea varului. Scaunului Odorhei au fost cel mai urgent în var almásiak, var nestins a luat carul Nyárádmentére, povara Field, Küküllei rural, unde varul nestins înlocuit de cereale. Arderea de var nestins și vânzare demonstrabil din secolul al XVIII-lea. la sfarsitul secolului al colectivizării sat a fost mai mult de o sursă importantă de venituri.
-Var, datorită beneficiilor lor economice în zonele îndepărtate fost semnificație socială: schimburilor economice între diferitele regiuni, în plus față de, legături etnice și culturale cu ocazia. După ce zece var cuptor – cazan – în sat. Astăzi, înființată în 1952 și după 1989, închis în urmă cu câțiva ani, dar mina de calcar re-lansat funcționa intermitent între.

În plus, a existat o luare a defrișărilor semnificativ, brânză și brânză de vaci. Apple a cheesecake este un foarte căutat de alimente a fost jurul piețele orașului – Székelyudvarhely, Miercurea Ciuc, Brasov.

În timpul pajiștile forestiere de reproducere din sat într-un mod special pe distanțe lungi de viață a evoluat în timp. Ca fânul și sarjúkészítés munca sezoniere de lungă durată, persoanele sunt luate în grijă de ei înșiși „födélaljáról.” Distanțele lungi și drumul dificil késztethetett unii oameni pentru a construi un hambar în kaszálójukra de prestigiu „odorral” alimenta feletetésére locale pentru stocarea și iarna. Acestea au fost locurile de tipul de mere numit Varghis de frontieră.

După schimbarea de sistem este o parte a site-urilor PAL odinioară reconstruit, dacă nu în întregime, dar până la o casă mică, în orice caz, care ar putea fi semințele de dezvoltare ospitalitate fermă în viitor. Merești vizitatorii pot vedea frumos frumusețea naturală din jurul primește și oportunități excelente pentru toate anotimpurile drumeții confortabile organizate.

Sporturile de iarna este de 300 m lungime pârtie de schi este disponibil, care este in curs de reamenajare, iarna lui 2010 va gestiona, sperăm, pentru a pune în noul lift.

În timpul verii, vizitatorii pot tur szurdokvölgyében Varghis, care abundă în fenomene naturale rare. Suprafață de aproximativ 800 de hectare Varghis chei sistemul de peșteră în conservarea măr, zona de protecție a peisajului.